Спипаха група за трафик на мигранти по време на банкет в Дунав

Тарторът на бандата е поръчал и опита за палеж на ГКПП във Видин

29.07.2019 | 12:55 Редактор: Тодор Петров

Организирана престъпна група за трафик на мигранти и експлоатация на жени са разбили спецпрокуратурата и ГДБОП, събщи зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Бандата била спипана по време на "производствен банкет" на остров в река Дунав. На АМ "Хемус" пък са задържани 9 бежанци - трима мъже, три жени и три деца.

Членовете на групата са 10 човека, но двама от тях са избягали при акцията. Останалите са задържани и вече са им повдигнати различни обвинения. Тартор на бандата е 44- годишен мъж от Лом, който е бил 10 години в затвора заради убийство.

Самите бажанци преминавали на територията на страната ни с помощта на трафиканти. Настанявани са във Видин, след което с две луксозни лодки са пътували до Румъния, където са поемани от други трафиканти.

Тарторът на бандата е поръчал и опита за палеж на ГКПП във Видин. В ареста има още двама души за палежа на пункта.

"Това е акция за сплашване за сплашване на служители и прокурори. По погрешка е запалена врата на един от прокурорите, които работят по случая", заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Той обяви също, че не се притеснява, че е единствената номинанция за нов главен прокурор и посочи, че това не е прецедент.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК