Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Георги Близнашки: Пробивът в НАП е удар срещу държавата!

Изтеклата информация може да бъде използвана както за политически, така и за икономически цели отбеляза той

26.07.2019 | 20:12 Редактор: Василена Василева

"След хакерската атака в НАП безспорно има повод за тревога. Хората с основание се притесняват за конфиденциалността на личните си данни и възможните злоупотреби с тях. При положение, че технологите в днешно време са изключително напреднали, се предполага, че защитата би трябвало да е на ниво", коментира в студиото на "Денят ON AIR" бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки.

По-рано говорителят на Националната агенция по приходите Росен Бъчваров обяви, че няма заплаха за българските граждани след изтичането на лични данни вследствие на хакерската атака. 

По думите на проф. Близнашки обаче случилото се ни дава повод за съмнения дали освен данните в НАП, незащитена е и информацията в редица други институции в страната ни.

"Дано този път случаят бъде разнищен до самия му край. Тъй като очевидно става дума за удар срещу самата държава. Не можем да бъдем толкова уязвими в свят, в който всички подобни институции са подложени на натиск, но случващото се в България просто няма аналог", отбеляза още бившият служебен премиер.

Той бе категоричен, че подкрепя действията на прокуратурата, а хората, занимаващи се с такъв вид престъпна дейност трябва да понесат последствията си.

"Атаката срещу НАП на практика се явява един доста добър бизнес, тъй като дава много възможности за рекет в различни посоки. Такава информация може да бъде използвана както за политически, така и за икономически цели", допълни гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК