Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Сътресенията в "Обединени патриоти" нямало да причинят политическа криза

Сидеров няма да напусне парламента, смята Александър Сабанов

24.07.2019 | 21:04 Редактор: Елена Несторова

Малката коалиция "Обединени патриоти" вече не съществува. Това стана ясно след разтуреното заседение на "Атака", НФСБ и ВМРО. По думите на депутата от ВМРО Александър Сабанов в "Денят ON AIR", до това се е стигнало заради некоректно отношение от страна на Волен Сидеров.

Упрекът на Сидеров, че има задкулисие в управлението на коалицията, е опит да направи шоу, смята Сабанов. Той коментира намерението на лидера на партия "Атака" да напусне парламента.

"Много е удобно август месец да напуснем парламента и септември ще се върнем всички отново да работим", каза депутатът от ВМРО, като действието на Сидеров той сравни с напускането на Веселин Марешки за един ден.

Според него Сидеров е обиден за това, че беше свален от поста председател на патриотичната коалиция в парламента.

"Ако напуска парламента трябва да си подаде заявление при г-жа Цвета Караянчева и да влезе следващият по ред. Не вярвам, че ще напусне парламента. Ние сме свикнали да не го виждаме, често отсъства. Той е предеседател на партия "Атака" и сигурно има доста ангажименти, за което нямам право да го коря", посочи Сабанов пред Bulgaria ON AIR.

По думите на депутата в Малката коалиция може да се случват много неща, но правителствена криза няма да има.

"Винаги сме били против машинното гласуване - и трите партии назад в годините, откакто е предложено това нещо. Много по-лесно може да се манипулира една машина, дори и такава, която да не е свързана с интернет", каза той по повод отпадането на машинното гласуване за изборите наесен. 

Според Сабанов народните представители трябва да вземат единодушно решение. Aко се гласува машинно, това да важи за всички избори.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК