fallback

Депутат от ГЕРБ: Новите изтребители ще са най-модерните в региона

Ако сделката пропадне, ще трябва да платим много повече, каза Пламен Манушев

24.07.2019 | 20:22 Автор: Бойко Димитров

Новите изтребилите F-16 ще бъдат най-модерните в целия регион. Това обяви депутатът от ГЕРБ Пламен Манушев в "Денят ON AIR". Той също така заяви, че президентът Румен Радев не е против сделката за закупуване на самолетите, а има съмнения относно въоръжението и техниката, с които ще бъдат екипирани машините.

Вицеадмиралът бе категоричен, че новите F-16 ще пристигнат с нужните технически параметри и въоръжение, които са необходими на всеки един многоцелеви изтребител. Манушев също така изрази съмнение, че цената на сделката ще надхвърли 4 милиарда лева, както обяви президентът Румен Радев.

"Изборът на F-16 е правилен и родните ВВС ще имат най-доброто в целия регион. Това, което САЩ ни гарантира за 2,126 млрд., включва целия пакет от въоръжение, техническо насищане на самолета и обучение на пилотите. Пакетът дава възможност самолетът да е многоцелеви изтребител", каза той. 

Депутатът от ГЕРБ допълни, че ако договорът с американската компания Lockheed Martin се провали, България ще трябва да плати още повече пари при нова сделка. Подари тази причина контрактът трябва да бъде подписан възможно най-скоро.

"В мотивите на президента никъде не пише "против". Това е прекрасна машина, разполага с най-модерната техника. В договора са предвидени срокове - до началото на септември трябва да сме го подписали и да преведем парите. Ако това не се случи, ще провалим модернизацията на ВВС", заяви Манушев пред Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback