Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Депутат от ГЕРБ: Новите изтребители ще са най-модерните в региона

Ако сделката пропадне, ще трябва да платим много повече, каза Пламен Манушев

24.07.2019 | 20:22 Редактор: Бойко Димитров

Новите изтребилите F-16 ще бъдат най-модерните в целия регион. Това обяви депутатът от ГЕРБ Пламен Манушев в "Денят ON AIR". Той също така заяви, че президентът Румен Радев не е против сделката за закупуване на самолетите, а има съмнения относно въоръжението и техниката, с които ще бъдат екипирани машините.

Вицеадмиралът бе категоричен, че новите F-16 ще пристигнат с нужните технически параметри и въоръжение, които са необходими на всеки един многоцелеви изтребител. Манушев също така изрази съмнение, че цената на сделката ще надхвърли 4 милиарда лева, както обяви президентът Румен Радев.

"Изборът на F-16 е правилен и родните ВВС ще имат най-доброто в целия регион. Това, което САЩ ни гарантира за 2,126 млрд., включва целия пакет от въоръжение, техническо насищане на самолета и обучение на пилотите. Пакетът дава възможност самолетът да е многоцелеви изтребител", каза той. 

Депутатът от ГЕРБ допълни, че ако договорът с американската компания Lockheed Martin се провали, България ще трябва да плати още повече пари при нова сделка. Подари тази причина контрактът трябва да бъде подписан възможно най-скоро.

"В мотивите на президента никъде не пише "против". Това е прекрасна машина, разполага с най-модерната техника. В договора са предвидени срокове - до началото на септември трябва да сме го подписали и да преведем парите. Ако това не се случи, ще провалим модернизацията на ВВС", заяви Манушев пред Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК