Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Глас от БСП: 41% от децата в България живеят в риск от бедност

Увеличава се и броят на работещите бедни, отбеляза Виолета Желева в "Денят ON AIR"

18.07.2019 | 20:30 Редактор: Василена Василева
Глас от БСП: 41% от децата в България живеят в риск от бедност

Народното събрание отхвърли предложението на БСП за увеличение на еднократната помощ при раждане на второ и трето дете на 5600 лв. Предложеният на първо четене законопроект предвиждаше увеличение на еднократната помощ при раждане на второ и трето дете на десет минимални работни заплати и разширяване на еднократна помощ за учениците до четвърти клас. 

"Обвиниха ни, че предлагаме "политика на парче". Това категорично не е вярно. Още в началото на политическия сезон представихме цялостни пакети от закони. Тази седмица разгледахме част от тях, предстои да видим какво ще се случи с останалите", коментира в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от БСП Виолета Желева.

Тя подчерта, че проблемът с демографската криза в страната ни е голям. Затова трябвало да се вземат спешни мерки за насърчаване на раждаемостта и стимулиране на отговорното родителство.

"41% от децата в България живеят в риск от бедност. Увеличава се и броят на работещите бедни. Голяма част от анализите и на управляващите сочат, че проблемът е социално-икономически. Много от родителите нямат финансова възможност да закупуват учебници и помагала, да плащат таксите за детски градини", допълни още Виолета Желева.

Пред Bulgaria ON AIR тя бе категорична, че въпросът за социалните помощи ще бъде повдигнат отново, защото когато става въпрос за децата в родината ни, по един или друг начин е задължително да се стигне до консенсус.

Гледайте видео!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК