Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Валентин Радев: Президентът ме е убедил, че F-16 е най-добрият самолет

Депутатът от ГЕРБ обясни, че вярва на ген. Радев, не на държавния глава Радев

18.07.2019 | 20:15 Редактор: Ивайло Николов

Премиерът Бойко Борисов коментира сделката за изтребителите F-16 и заяви, че е настоял да платим за тях веднага. 

Той призна, че му е омръзнало всеки път, когато дойде на власт да плаща борчовете на хората, които са се спазарили за въпросните самолети.

Бившият вътрешен министър Валентин Радев заяви, че критиките на президента Румен Радев към сделката за придобиване на новите самолети за българските ВВС са неоснователни.

"Той е много добре запознат. Мен ме е убедил, че F-16 е най-добрият самолет още през 2010-2011 година. Аз вярвам на ген. Радев тогава, а не на президента Радев, защото тук има политика", каза народният представител от ГЕРБ в студиото на "Денят ON AIR".

Валентин Радев обясни още, че се надява на утрешното гласуване сделката за придобиване на самолетите да бъде гласувана в Народното събрание и държавният глава да не налага вето.

По думите му това трябва да стане така, защото най-накрая България ще има чисто нов боен самолет, а не втора ръка.

Бившият зам.-министър на отбраната посочи още, че България ще придобие постепенно всичко, но най-важното е, че софтуерът ще е тук и пилотите ни ще могат да се обучават.

"Тези четирима министри стигнаха до много добра сделка", категоричен бе Радев пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът от ГЕРБ подчерта още, че ремонтите на новите самолети ще се извършват у нас, което не е било възможно при другите изтребители.

Според него премиерът иска сумата да се плати изцяло, защото не желае след години, ако има други на власт, да плащат стари задължения по подобие на ГЕРБ.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК