fallback

Проф. Герджиков: Огромна грешка е, че имаме толкова много прависти

Не може законите у нас да се сменят по няколко пъти годишно, категоричен е бившият служебен премиер

23.05.2019 | 21:00 Автор: Бойко Димитров

Професор Огнян Герджиков написа две стихосбирки за прависти. Бившият преподавател в Софийския университет заяви в "Денят ON AIR", че поемите му се възприемат много добре от студентите, като по този начин те по-лесно възприемат материята.

Герджиков също така бе категоричен, че все повече млади хора искат да останат у нас вместо да търсят късмета си в чужбина. Бившият служебен премиер обясни, че голямата грешка на родното образование е, че разчита повече на приходите от студентите и учениците, а не толкова на качеството на обучение.

"През 2015 г. написах една гражданско-правна поема и не смятах повече да го правя. Миналата година преустанових преподавателска дейност и в крайна сметка написах 2 книги. Тези творби са за студентите и те доста им се радват. Възприемат се много добре. Призванието в живота ми е преподаването. Обичам правото и студентите. През последните години се наблюдава тяхното желание да останат в България. Те искат да специализират в чужбина, но после искат да се върнат у нас и да се реализират. Огромна грешка е, че имаме толкова много прависти. Отворихме вратите безконтролно. Това е защото образованието и здравеопазването бяха сложени на пазарна основа. Това е кардинална грешка, която ако не бъде поправена, ще наводним пазара с полувисшисти", разкри Герджиков

Той допълни, че в момента у нас не се правят добри закони, тъй като липсват професионалисти. Герджиков бе категоричен, че не е нормално нормативните актове да се променят по няколко пъти годишно.

"Не се правят добри закони, тъй като липсва професионализъм. Бизнесът не обича несигурна среда и затова бяга в чужбина. Законите се променят по няколко пъти на година. Така няма да просперираме като държава. За да се върне доверието на хората в държавата трябва много работа. В България стават и добри неща, но има още много неща за доизкусуряване", каза професорът пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback