Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Националните проблеми на България са проблеми на всяка държава, смятат от ВОЛТ

Маргарита Кръстева посочи, че никоя партия не води реално предизборна кампания

23.05.2019 | 20:45 Редактор: Зорница Костадинова
Националните проблеми на България са проблеми на всяка държава, смятат от ВОЛТ

Дни преди евроизборите резултатите от социологическите проучвания са налице - малка разлика между ГЕРБ и БСП.

Запазва се обаче тенденцията към по-ниска избирателна активност на евроизборите в сравнение с националните и ако няма промяна до 26 май, то до урните се очаква да отидат малко над 2.1 млн. души. По данни на Централната избирателна комисия, на предишните евроизбори бюлетина са пуснали 2 361 943 души, а избирателната активност беше 35.84%.

Темата в студиото на "Денят ON AIR" коментира кандидатът за евродепутат на ЕП "Волт" Маргарита Кръстева.

"Не виждам реално някой да води предизборна кампания. Хората са отвратени от политиците", заяви тя пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ в Европейския парламент трябва да се работи с няколко основни неща - промяна на Лисабонския договор, президентът на ЕП да бъде избиран директно от хората и да се даде законодателна инициатива на всеки депутат да вкарва законопроекти. 

Според нея, въпреки че българските представители са само 17, ако работят, могат да постигнат някаква промяна. А националните проблеми на България били проблеми във всяка държава.

"Хората трябва да излязат да гласуват, за да накажат ГЕРБ и БСП. Българският народ не разбра, че когато си стои вкъщи и не отива да гласува, нищо не се променя", посочи Кръстева.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК