Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Възможно ли е някой да помага на Стоян Зайков от Костенец?

Според бившия зам.-вътрешен министър заподозреният може все още да се укрива в града

20.05.2019 | 21:00 Редактор: Ралица Братанова
Възможно ли е някой да помага на Стоян Зайков от Костенец?

11 дни полицията не успява да открие Стоян Зайков, заподозрян за две убийства в Костенец. Той е в неизвестност от 9 май.

Бившият зам.-министър на вътрешните работи Явор Хайтов смята, че е възможно заподозреният все още да се намира в района на Костенец, тъй като той детайлно и топографски е познавал не само града, но и околните населени места.

Пред Bulgaria ON AIR Явор Хайтов направи паралел на случая с този с избягалите затворници Владимир Пелов и Радослав Колев, които се укриваха в Ботевград дълго време и службите успяха да ги локализират едва когато се стигна до още едно убийство.

По думите му Стоян Зайков е лице, което е в състояние да извърши посегателство срещу здравето, живота и личността на гражданите в Костенец или околните места.

"Бързината и навременната намеса при едно такова престъпление винаги са важни. Зайков е изтърпявал присъда. Какво се случва, след като той е освободен? В миналото такива лица - изтърпели наказанието си - са били оперативно обслужвани", коментира Хайтов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му много от тях са с разбити семейства и няма къде да отидат. И първото, което трябва да започнат да правят след освобождаването си, е да си намерят работа, за да си набавят средства. Според него при липсата на оперативно обслужване те са обречени да извършат ново престъпление.

Бившият зам.-министър на вътрешните работи посочи, че не е изключена версията Зайков да бъде открит и след самоубийство, а от друга страна е възможно да има човек, който му помага.

Именно заради това властите трябва да не оставят потенциален човек, който може да му помага, без контрол.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК