Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Андрей Слабаков: В европарламента не може да имаш лоялност към партията, а към България

Режисьорът заяви, че каузата му е да бъдат премахнати всички гета в Европа

23.04.2019 | 20:25 Редактор: Зорница Костадинова
Андрей Слабаков: В европарламента не може да имаш лоялност към партията, а към България

Може ли политиката да бъде превърната в изкуство? На този въпрос отговаря режисьорът и кандидат за евродепутат от листата на ВМРО Андрей Слабаков.

"Нормалните и разумни хора трябва да казват това, което мислят, защото политическото мрънкане омръзна на всички хора. Аз не правя никакви компромиси и ще говоря каквото мисля. Съгласих се, защото никой не ми поставя условия. Очевидно с ВМРО мислим в една и съща посока, просто са недостатъчно крайни по моите разбирания", заяви той в студиото на "Денят ON AIR".

Слабаков посочи, че една от критиките му е към закона за малцинствата, предложен от военния министър Красимир Каракачанов, който определи като "изключително мек".

По думите му, ако влезе в Европейския парламент, първото нещо, което ще предложи, ще бъде борбата с неграмотността. Слабаков посочи още, че роми, които не се интересуват от децата си, не са хора.

Според него трябва да има санкции за тези, които не изпращат децата си на училище. Режисьорът смята, че ние живеем в псевдодемокрация.

"В европарламента не може да имаш вярност към партията, там има лоялност към България", отсече той пред Bulgaria ON AIR.

Слабаков заяви, че първото нещо, което би направил като евродепутат, е да премахне всички гета в Европа. Планът "Макрон" той коментира като антикорупционен. 

"Трябва да се сменят поколения, за да има бъдеще за България", категоричен беше кандидатът за евродепутат.

И допълни, че се надява той да даде нещо на политиката, а не тя на него.

Гледайте видеото с целия разговор!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК