Тото Кутуньо с оркестъра на Класик ФМ и своя бенд, 31 март 2015, зала 1, НДК

01.03.2015 | 09:00
Тото Кутуньо с оркестъра на Класик ФМ и своя бенд, 31 март 2015, зала 1, НДК

Тото Кутуньо идва в София и ще пее с оркестъра на Класик ФМ и своя бенд, 31 март 2015, зала 1, НДК

В неофициален разговор през тази пролет, когато се опита да бъде инкогнито в София, Тото Кутуньо обеща скоро да се върне и ето –няма и половин година, бъдещият му концерт е вече факт. „Жокер медиа” за трети път ще посрещне един от най-ярките представители на лиричния жанр на световната сцена, който  е и утвърден композитор. Негови песни са в репертоара на  Адриано Челентано, Жо Дасен, Далида, Мирей Матьо и Джони Холидей. 

”Надеждата е онова необходимо лекарство, от което всички ние имаме нужда, убеден е певецът. Ако не беше надеждата, която ми вдъхваха моите приятели и близки, майка ми, моят прекрасен син Нико, никога нямаше да се преборя с коварната болест. Но се преборих. Така че надеждата не бива да се губи. При никакви обстоятелства. Казвам го, защото съм го преживял”. 

Той не вярва, че има някаква формула за хубавата песен:

„Всичко е химия, сантименти, емоция. Но в изкуството трябва да си максимално искрен и честен. „Вярно, “Италианецът” стана емблематична песен. Тя някак се отдели от мен и заживя свой собствен живот…

Където и да отида по света, навсякъде я знаят и пеят.

В рефрена й първоначално мислех да изпея "Оставете ме да мечтая!".

Защото когато пея, аз наистина мечтая. Това е голямата цел на всеки артист - да пресътвори своите съкровени мечти в изкуството, с което се занимава.

Това са неговите емоции, чувства, надежди и болки.

И любови.

Кой знае, може пък след време да напиша песен, провокирана от емоциите ми в България” - казва той в  интервю по време на гостуването си за общия концерт с Ал Бано и Умберто Тоци през 2013 г. 

Дали тази песен е вече факт, ще разберем на 31 март. Едно е сигурно – няма да има  човек, който да си тръгне от концерта на Тото Кутуньо без да е усетил топлотата и романтиката на неговата музика.

 

Участвайте в анкетата "Как мислите?" на страницата на Bulgaria ON AIR във Facebook.

Анкетата за наградата билети за концерт на Тото Кутуньо продължава от 16 до 29 март 2015. Томболата за наградите ще се тегли на 30 март 2015.