Проф. Радулов: Срам ме е, че гарантирах за Марков, "Величие" е пълна със странни хора

Експертът по национална сигурност заяви, че има информация за полицейски началници, които помагат при "купуването" на избиратели

12.06.2024 | 21:26 Редактор: Елеонора Танева

Кабинет вероятно ще има, не мога да предположа колко ще е дълготраен той, най-вероятно ще е от ГЕРБ, ДПС и още някой, предполагам ИТН, които казват, че в името на света, България, и целия Космос ще участват в експертно правителство. Най-вероятно ще е краткотрайно. Това правителство, каквото и да прави, ще си навлече гнева на хората. Хората очакваха нещо да се случи и Борисов да не е на власт, той продължава да управлява България, този път в тандем с Пеевски. Това коментира експертът по национална сигурност и член на партия МЕЧ проф. Николай Радулов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му по площадите на протестите е имало хора, чиято цел е била да се "набутат във властта".

Проф. Радулов познава от години лидерът на "Величие" Николай Марков. 

"Запознахме се във вашето студио. Говореше умно, въздържано, поканих го да преподава в моя департамент "Национална и международна сигурност" в НБУ. Сега вече ме е срам, че гарантирах за него и го вкарах в среда, в  която може да влияе върху ума на млади хора. Студентите усетиха, че има нещо нездраво в него, оплакваха се, че не идва в часовете", сподели проф. Радулов.

Той изрази мнението си пред Bulgaria ON AIR, че новата партия на политическата сцена разполага с много пари и трябва да се провери откъде идват те. 

"Напълнена е с измамници, полк. Калчев пострада, той охраняваше този исторически парк, с години не му е плащано, освен това шефът го е подлъгал да вложи 250 000 собствени средства, счупи си краката, виждам, че едно от делата е спечелено за дължимите му заплати. Това е партия, в която има някакви нечисти сметки, но многото пари ѝ позволяват да се движи напред, там има платена публика", каза проф. Радулов.

Успехът на изборите за партия "Величие" той посочи, че е благодарение основно на социалните мрежи, с използването на платени публикации, които достигат до много хора. 

"Тази партия е пълна със странни хора, това не бива да ни учудва", добави проф. Радулов.

До него е стигнала информация, че полицейски началници помагат за купуването на гласове при изборите: "Те организират парите да стигнат до избирателите по един или друг начин".

Гледайте целия разговор във видеото.


1
1 rate up comment rate down comment 4
Крис
преди 1 месец
А защо си мислите, че в другите партии няма "странни хора". Новопоявяващите се лица се стремят към власт и изпълняват политики, които им се поставят, но в името на личната им цел да бъдат във властта.Жалко, но е така Сигнализирай за неуместен коментар