Срещу купения вот: МВР разби печатница за дипломи, иззе списъци с имена

Намерени са два откраднати автомобила

22.05.2024 | 10:25 Редактор: Искра Ангелова

Спецоперацията е предприета във връзка с 11 оперативни сигнала за купуване на гласове. В хода на полицейските действия биват проверявани адреси и автомобили. До момента са задържани 26 души, седем от които за купуване на гласове, а други за наркотици, незаконно притежание на оръжие, кражби на автомобили. Образувани са седем досъдебни производства. Това заяви директорът на СДВР главен комисар Любомир  Николов.

По думите му установените към момента схеми за купуване на гласове са обичайно засичаните - опрощаване на дългове от лихвари, корпоративен вот, като според данните един глас се търгува между 50 и 100 лева.

По време на спецакцията са открити списъци с имена на хора, суми срещу тях, мобилни телефони, големи количества наркотични вещества и акцизни стоки без бандерол. Намерени са два откраднати автомобила, единият от които е бил отнет само часове по-рано. Иззети са също неистински документи - дипломи за средно и висше образование. "Разкрита е и печатницата, в която са изработени", уточни директорът на столичната дирекция.

Полицейската операция продължава и в момента.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR