Пеевски: Христо Иванов и Кирил Петков искаха да пенсионират Борисов

"Асен Василев настояваше да е премиер", коментира председателят на ДПС

21.05.2024 | 16:54 Редактор: Толя Стоянова
Пеевски: Христо Иванов и Кирил Петков искаха да пенсионират Борисов

Това кой какъв ще бъде го решават хората, напомни председателят на ДПС Делян Пеевски по повод твърденията на кандидата за депутат от ПП-ДБ Асен Василев, че Пеевски искал да бъде министър-председател.

"Асен Василев мечтаеше да не е просто един министър, за да може да управлява ефективно, според неговите думи. Неговата съкровена мечта е да стане премиер и след Мария Габриел, на следващата ротация да бъде махнат Денков и той да стане премиер", каза Пеевски.

Запитан дали Василев е искал подкрепата на ДПС за да стане премиер, Пеевски потвърди: "С наша подкрепа, разбира се. И предлагаше и ние да имаме министри, дори да имаме вицепремиер, да ги разширят на четири. Да има и от ДПС вицепремиер, всичко това му е отказано. Мечтите им на тях са само за власт".

Председателят на ДПС разкри пред медиите, че се е срещнал с Христо Иванов след многократни настоявания на заместника му Йордан Цонев.

"Още преди да стане този парламент Христо Иванов много отдавна иска да контактува с ДПС. Една година г-н Цонев ме убеждаваше да го приема, а аз не желая да общувам с Христо Иванов, защото знам неговите обвързаности с олигарха Иво Прокопиев. Той е едно прокси, просто няма собствена воля този човек. Но Цонев една година ме убеждава да говоря с него", разказа Пеевски.

"Искам да ви разкажа още нещо, зад което седя, а г-н Цонев е свидетел. Христо Иванов каза: "аз искам да бъда президент, имам нужда от подкрепата на ДПС затова. Важно е да ликвидирам ПП и да бъда единствен лидер на дясното. След това да мога да стана президент, предлагам, г-н Пеевски – вие да бъдете премиер", разкри Пеевски.

"Важната цел на Христо Иванов е да пенсионира Борисов", подчерта председателят на ДПС.

Делян Пеевски разкри, че предложението да бъде пенсиониран Борисов е било на Христо Иванов и Кирил Петков, заяви председателят на ДПС.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)