Главчев: Работим за организирането на честни избори

За нас важен въпрос е администрирането на вота, посочиха от "Прозрачност без граници"

15.05.2024 | 14:48 Редактор: Толя Стоянова
Главчев: Работим за организирането на честни избори

Министър-председателят Димитър Главчев подчерта, че служебният кабинет стриктно се придържа към действащото изборно законодателство и последователно работи за организирането на честни и прозрачни избори. Главчев беше на среща с председателя на борда на директорите на "Transparency International" Франсоа Валериан и изпълнителния директор на българското представителство на организацията "Прозрачност без граници" Калин Славов. 

Премиерът Главчев изтъкна международния престиж на организацията и приветства проактивното ѝ  отношение към прозрачността на изборния процес.

"Настоящата 2024 година е белязана от избори в световен мащаб, за нас важен въпрос е администрирането на вота", посочиха от "Прозрачност без граници".

Министър-председателят Главчев беше категоричен, че каквото зависи от служебното правителство, ще бъде свършено по най-добрия начин. Борбата с корупцията беше друг акцент в разговора в Министерския съвет. Премиерът Димитър Главчев открои възможностите за още по-тясно сътрудничество в рамките на Националния съвет по антикорупционни политики и Гражданския съвет към него.

Министър-председателят и представителите на "Прозрачност без граници" бяха единодушни относно значението на активното взаимодействие между институциите, неправителствения сектор и гражданите. От "Прозрачност без граници" изказаха поздравления за пътя, по който България се движи към ОИСР, където интегритетът е също съществен аспект. 

Главчев отбеляза, че след срещата му с генералния секретар на ОИСР Матиас Корман в Париж, страната ни за първи път има конкретен срок за присъединяването си към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Какви са плановете Ви за 9 юни?

Ще изляза на разходка.
74%
Ще бъда в отпуск.
11%
Ще пътувам извън страната.
15%
Общо 582 гласа

Снимка: МС