Социален антрополог: ПП-ДБ и ГЕРБ си получиха подкрепата, предпоставка е за стабилизация на кабинета

Ваня Григорова е в отлична позиция да развие своя политически талант, заяви Харалан Александров

05.11.2023 | 21:08 Редактор: Толя Стоянова
Социален антрополог: ПП-ДБ и ГЕРБ си получиха подкрепата, предпоставка е за стабилизация на кабинета

"Това съотношение на силите, което знаем от парламентарните избори, в голяма степен се възпроизвежда. Двете основни групи партии, които управляват в парламента, така наречената "сглобка" или "коалиция", си получиха съответната подкрепа. В София "Продължаваме промяната - Демократична България", а ГЕРБ - в повечето градове в страната. Това е предпоставка за стабилизация на правителството", каза социалният антрополог Харалан Александров в специалното изборно студио на Bulgaria ON AIR "Дебют или класика".

"Имаме повече от победител в София - имаме две нови политически звезди. Васил Терзиев най-вероятно ще бъде кмет, а Ваня Григорова се очертава като новата "лява ярка звезда". Този резултат е добър за нея. Тя е в отлична позиция да развие своя политически талант. Предстои преформатиране на левицата", коментира Александров.

По думите му политиците са "много изхабени от предишното поколение", включително и от "Продължаваме промяната". Според него това управление вреди и на ГЕРБ, и на ПП-ДБ. 

"И двете партии губят много гласове. Това е сътрудничество, което същевременно е и съперничество. Хората не виждат особена перспектива за нещо различно", заяви социалният антрополог.

"ГЕРБ загуби отдавна. В София това е отражение на резултатите от последните парламентарни избори", добави Александров. 

Очаквайте видеото с целия разговор.


2
0 rate up comment rate down comment 0
Ася
преди 5 месеца
според мен кабинета ще се разпадне много, много скоро Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Дени
преди 5 месеца
ПП-ДБ тепърва ще вървят надолу, а Григорова хич не я виждам като толкова бляскав политик, колкото се говори, че ще стане Сигнализирай за неуместен коментар