"Който си пие, си пие" - българинът набляга на чашката повече след изборите

"Хората пият по една ракия, за да добият някакво настроение", споделят хората

05.11.2023 | 12:12 Редактор: Искра Ангелова

Властта е по-сладка от любовта, казват старите хора в Родопите. Теоретично на избори се пие по-малко заради забраните за продажба алкохол в изборния ден и в деня за размисъл. Там всяка община действа с различна скорост обаче.

Ако в началото на Прехода собствениците на магазинчета за алкохол били предупреждавани устно, но се и подписвали, че ще съобразяват със заповедта, днес това не е така. Да празнуват или да удавят мъката в чаша се готвеха хората, докато на теория трябваше да размишляват.

В предизборния ден и в деня на балотажа търговци на алкохол твърдят, че никой не е минал да ги предупреди, че не трябва да продават спиртни напитки.

"Никой не е минавал, никой не е казал, никой не е купил! Винаги се казва, че преди изборите не трябва да се купува алкохол и хората вече свикнаха", казва убедено търговец, цитиран от БНР.

"Българинът пие повече след изборите, който е победител - черпи, другите страдат", шегува се една от дамите. 

"Хората пият по една ракия, за да добият някакво настроение. Никой не се вълнува вече от изборите, алкохолът си върви, който си пие, си пие, без значение дали се продава, или си го е купил преди седмица", коментират други.

Снимка: Pixabay