МВР: Изборният ден започна спокойно, в секциите не се допускат хора с опасни предмети

Взети са всички мерки за опазването на обществения ред

05.11.2023 | 08:48 Редактор: Вяра Димова

Изборният ден започна в спокойна обстановка. Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден, съобщиха от МВР. Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР.

Създадена е организация и звената на Дирекция "Български документи за самоличност" ще работят в днешния ден от 8:30 до 19 ч.. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване правото на вот на гражданите. За периода от 31 октомври до 4 ноември са били издадени 346 удостоверения.

В изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранено е ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване, припомнят от МВР. Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.