Първи арести за търговия на вот: Вкараха цяло семейство от село Крепост зад решетките

При претърсването са намерени тефтер, лаптоп и незаконна пушка

03.11.2023 | 19:30 Редактор: Вяра Димова

Вече са факт първите арести за търговия с вот. Цяло семейство попадна зад решетките. Фамилия от димитровградското село Крепост беше уличена в покупко-продажба на гласове.

Малко преди 10 ч. сутринта маскирани полицаи нахлуват в Крепост и арестуват собственика на кръчмата, която се намира в центъра на селото. Задържаният мъж се казва Данчо и според местните най-вероятно става въпрос за търговия с гласове.

В селото в неделя ще има балотаж между кандидата на ГЕРБ Димитрия Русева и кандидата на "Левицата" Димитър Белчев. От полицията съобщиха, че освен Данчо са задържани още съпругата и синът му.

"Информацията е, че са подготвяли изборна търговия. При претърсването намерихме тефтер, лаптоп и пушка, незаконна", каза директорът на ОД на МВР - Хасково ст. инспектор Чавдар Георгиев.

Мъжът е криминално проявен за наркотици и насилствени действия. Бил лидер, от който местните имали респект.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Хасково. От началото на предизборната кампанията на територията на Хасковска област са образувани общо 3 досъдебни производства за купуване на гласове.

Вижте повече в репортажа. 

Снимка: МВР