Счупени лични карти, зачеркнати ЕГН-та - съдия брои бюлетините в Зидарово

Щабът на загубилия кандидат за кмет от ГЕРБ оспорва изборния резултат

03.11.2023 | 18:46 Редактор: Искра Ангелова

В понеделник ще стане ясно дали вотът в созополското село Зидарово ще бъде касиран. Днес в административния съд в Бургас се извърши ръчно броене на бюлетините. Щабът на загубилия кандидат за кмет от ГЕРБ оспорва изборния резултат.

В созополското село един срещу друг в надпревара за кметския стол се изправиха бивш зет и неговият тъст.

Броенето на бюлетините от двете изборни секции от созополското село Зидаров се извърши от съдия. Жалбата срещу решението на Общинската избирателна комисия е на кандидат-кмета от ГЕРБ Стойчо Петков.

"Има оспорвани бюлетини, от наша страна - 14 бюлетини, от тяхна страна- 4 бюлетини. Така че каквото реши съдът - това е", сподели кандидат за кмет от ГЕРБ на село Зидарово - Стойчо Петков.

Разликата между двамата е 10 гласа.

Кандидатът на БСП Христо Бардуков спечели вота срещу бивши си тъст.

"Няма основание изборите да бъдат касирани. Интересно е, че страната, която имаше най-силно присъствие в секционните комисии, се жалят. Бюлетините в 13 секция, където имат най-много претенции, се вадеха и отчитаха пред камерите", поясни той.

"Има нарушения - със счупени карти са гласували в секцията, зачерквали са по списъците ЕГН-та", коментира Стойчо Петков.

По време на предизборната кампания Христо Бардуков беше нападнат и пребит от двама маскирани пред дома му в Зидарово.

"Бяха оспорвани избори. Ползваха се всякакви методи от опонента. Вярвам в съдебната система, знаете, че паралелно върви и делото срещу хората, които ми посегнаха", допълни Бардуков.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Снимка: БГНЕС