Вълчев: Бесен съм, ИТН беше партията, която се пребори за машините

"Всяко действие, което хвърля сянка върху машинното гласуване, е недопустимо", заяви кандидатът за кмет на София

30.10.2023 | 15:20 Редактор: Искра Ангелова
Вълчев: Бесен съм, ИТН беше партията, която се пребори за машините

Бесен съм за това, което се случи, защото "Има такъв народ" (ИТН) беше партията, която поиска и се пребори машините да бъдат включени в изборния процес. Това каза Ивайло Вълчев, народен представител от ИТН и кандидат за кмет на София на проведените вчера местни избори, след изслушване на председателя на ДАНС Пламен Тончев в комисията за контрол на службите "по повод информация за невъзможност за използване на машините в изборния процес".

По думите на Вълчев всяко действие, което хвърля сянка върху машинното гласуване, е недопустимо.

Във връзка със справката на ДАНС по отношение на действия на заместник-министъра на електронното управление, Ивайло Вълчев каза, че е призовал колегите си в комисията да се съсредоточат към констатираните технически факти, а не върху политическите коментари.

"Един човек е влязъл в една зала и е извършил едни действия", посочи той и добави, че с каква цел са направени тези действия, няма как да се предполага, пояснява БТА.

"За мен лично действията, които са описани в доклада, като един обикновен, евентуален ползвател на машина по време на гласуване, това би хвърлило сянка на съмнение, каза депутатът. Като уточни, че "този човек е имал право да бъде там и дотам" и добави, че по правилник е извършил действия, които не би трябвало да извършва.

Снимка: БГНЕС