Тошко Йорданов: Йоловски е подлаган на натиск от Петков и Божанов заради пари

Възможно е да има разминаване в гласуването, заяви Корнелия Нинова след председателския съвет

27.10.2023 | 15:52 Редактор: Вяра Димова

Председателски съвет се проведе в парламента. Поводът е доклад от ДАНС за възможно манипулиране на изборните резултати. От "Има такъв народ" дори призоваха да бъде спряно гласуването с машини, защото то било категорично компрометирано. 

Депутатите трябваше да се съберат на извънредно заседание, за да се опитат да отхвърлят ветото на президента. Те не успяха да съберат кворум но се събраха на председателски съвет. От ИТН обявиха, че на 25 октомври заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е снимал кодовете на машините с телефона си и ги е качил на флашка. Това сочи и доклад на ДАНС.

Опозицията поиска оставки както на заместник-министъра на електронното управление, така и на министъра на електронното управление. Такива все още не са дадени.

"Възможно е това, за което си гласувал и хартиената бюлетина, която изкарва машината, да има разминаване - да си гласувал за една партия, да излезе друга", коментира Корнелия Нинова.

"Министърът на електронното управление е бил заплашван и подлаган на натиск от Кирил Петков и Божидар Божанов във връзка с пари, с които трябва да се подобри сигурността на държавата", каза Тошко Йорданов.