Огромен скандал с кода на машините за вота, пропадна извънредното заседание на НС

Тошко Йорданов: Това е държавен преврат, Стойнов трябва да бъде арестуван

27.10.2023 | 12:34 Редактор: Тодор Петров

Извънредното заседание на Народното събрание пропадна заради липса на кворум. Регистрираха се едва 11 депутати от "Има такъв народ". В пленарна зала не влезе нито един депутат от ГЕРБ-СДС, ДПС, ПП-ДБ, БСП и "Възраждане".

Според предварително обявения дневен ред депутатите трябваше да обсъдят ветото на президента Румен Радев върху промените в Закона за енергетиката, приет от Народното събрание на 5 октомври 2023 г, както и да проведат първото гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за запасите от нефт и нефтопродукти.

"Дойде доклад на ДАНС, от който става ясно, че заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е свалил кодовете на машините, записал ги е на телефона си, записал ги е на флашка. На тези избори не трябва да има нито една машина. Всички са компрометирани", заяви Тошко Йорданов, председател на ПГ на "Има такъв народ".

Йорданов подчерта, че Стойнов трябва да бъде арестуван.

"Това е държавен преврат. Ще извикваме ЦИК и временно изпълняващият длъжността министър-председател Мария Габриел, ще вземем решение, защото трябва да се реагира", каза още Йорданов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


3
0 rate up comment rate down comment 0
Чудна Чуденка
преди 6 месеца
А има ли кой да обясни, че това не се нарича код, а сума - т.н. "Хеш сума", генерирана в случая от изпълним код на машините за гласуване.С тази сума може само да се сравни дали един код в машината съвпада с утвърден такъв или е различен или манипулиран.С тази сума неможеш да получиш код, а само да сравниш с друга сума. Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 0
ДФГ
преди 6 месеца
А те хеш кодовете не трябва ли по принцип да са общо достъпни. Всеки член на комисия да ги има и да може във всеки един момент да провери манипулиран ли е кода в машината или не? Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
колония
преди 6 месеца
СГЛОБКАТА и "началниците" й ще потулят случая..... Сигнализирай за неуместен коментар