Шефът на МВР: Бомбените заплахи са в историята, задържахме 114 души за манипулиране на вота

Образувани са 133 досъдебни производства, съобщи Иван Демерджиев

02.04.2023 | 10:16 Редактор: Тодор Петров

"До момента нямаме сериозни нарушения, секциите бяха отворени навреме. Бяха взети навреме всички под охрана, през нощта не е имало нарушения. Ситуацията е такава, каквато обещахме - сигурна и спокойна. Апелирам гражданите да упражнят спокойно правото си на глас", заяви вътрешният министър Иван Демерджиев, след като упражни правото си на глас. 

По думите му и днес продължава да има сигнали за манипулиране на вота, по такива се работи вече от седмици. До края на вчерашния ден са задържани 114 души, образувани са 133 досъдебни производства. Над 50% ръст в броя на задържаните, 100% ръст на образуваните производства.

"Прогнозите се оправдават, повече са опитите за манипулиране на вота, по-активна е и работата на полицията. В последните 24 часа няма нито един сигнал за бомба, този проблем е в историята", каза още Демерджиев.

15 хиляди полицаи охраняват изборите, денят в страната започна спокойно. Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойното протичане на изборния ден, съобщиха от МВР. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR