В деня на размисъл: Среща с вечния оптимист, отиващ да гласува с усмивка - клоуна Радо

Той призовава всички да гледат с усмивка на предизвикателствата в живота

01.04.2023 | 22:05 Редактор: Искра Ангелова

1 април е денят на шегата. Bulgaria ON AIR ви среща с един човек, който посвещава повече от половината си живот на това да забавлява малки и големи - клоунът Радо. 

"Юхуу, аз съм клоунът Радо" - и така вече 35 години, почти цял един преход, клоунът Радо открива своята програма на манежа. Това е и единственото, върху което разсъждава в деня за размисъл.

"Днес ние имаме премиера и размишляваме за нея. За това тя да мине добре, хората да са весели, да има смях, да има атракции, да имат едно весело настроение", сподели той.

През годините паралелно работи различни професии, но всяка е свързана със сцената. Колкото и да му е трудно да отиде да гласува, го прави всеки път и е оптимист за утрешния избор.

"Ние сме една богоизбрана нация и всичко ще си дойде на местата. Блестящият парад за нашата страна ще бъде налице", категоричен е той.

Човекът Радо е палитра от емоции: "Понякога и тъжен, не само весел. Понякога тичащ до кварталния магазин за нещо сладичко. Много често се случва. Цял живот ме е крепяла надеждата. Аз съм един вечен оптимист."

И призовава всички да гледат с усмивка на предизвикателствата в живота, а когато им е трудно, да знаят, че вратите на цирка са винаги отворени.

Вижте повече в репортажа на Благовест Илиев.