Йотова: Кампанията е вяла, партиите да се определят за оръжие за Украйна

Не чуваме нови послания, няма промяна и в стила", заяви вицепрезидентът

22.03.2023 | 12:06 Редактор: Тодор Петров
Йотова: Кампанията е вяла, партиите да се определят за оръжие за Украйна

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че предизборната кампания е вяла и до момента стои встрани от дневния ред на държавата. 

"Не чуваме нови послания, няма промяна и в стила – вместо разговори за възможности за пресечни точки, продължават конфликтите между партиите и персоналните обиди и квалификации", подчерта Йотова във Велико Търново.

Тя призова партиите, които се борят за доверието на хората, да предлагат решения на най-важните въпроси – как да се справим с инфлацията, как да запазим поносими цените на горивата, как ще запазим и развиваме българския бизнес и българската икономика.

Вицепрезидентът отново изтъкна позицията на президентската институция, че България като парламентарна република се нуждае от редовно правителство, гласувано от Народното събрание.

На въпрос за доклада на Държавния департамент на САЩ в частта за България Илияна Йотова заяви, че в него няма нищо изненадващо. 

"Докладът съдържа известни факти и се позовава на конкретни казуси, посочвани от наши неправителствени организации и от българския омбудсман. Призовавам да прекратим практиката, която започна с докладите на Европейската комисия, да чакаме някой отвън да ни посочи кривиците. Трябва ние да имаме волята да решаваме проблемите си", каза вицепрезидентът.

Запитана за войната в Украйна и изпращането на оръжие от България, Йотова посочи: Чакаме партиите да се определят по отношение на тези въпроси. Министерството на отбраната стриктно спазва решението на Народното събрание за военната помощ за Украйна – България ще помага според възможностите си.

Как се справяте с все по-високите цени на храните?

Купувам по-малко количество храна, но държа на качеството.
21%
Все по-рядко посещавам заведения, храня се почти изцяло вкъщи.
35%
Лишавам се от дрехи и културни мероприятия, за да не правя компромис с храната.
19%
Не се лишавам от нищо в магазина, но следя повече промоционалните цени.
21%
Разликата в цените не се усеща от домакинството ни, имаме високи доходи.
4%
Общо 1000 гласа