Стефан Янев обеща мерки срещу инфлацията, "Левицата" - да запази "Марицата"

От МВР вече имат сигнали за купуване на гласове

03.03.2023 | 18:52 Редактор: Искра Ангелова

Месец преди изборите за нов парламент, партиите и коалициите започват своите предизборни кампании. От днес до 31 март те ще имат право на изборна агитация. И макар да остават 4 седмици до изборите на 2 април, от МВР вече имат сигнали за купуване на гласове и опити за манипулиране на вота.

"Всяка седмица се отчитат действията, които се извършват, набелязали сме местата, където вотът често се променя. Подготовката върви много добре", поясни вътрешният служебен министър Иван Демерджиев.

Според него с връщането на хартиената бюлетина се увеличават и опитите за изборни манипулации.

Навръх 3 март "Продължаваме промяната - Демократична България" стартираха своята кампания в Пловдив с нагласа за съставяне на редовно правителство с тяхно участие след вота на 2 април.

"Все повече българи се обединяват около мечтата за България, която да е с нормални европейски доходи, с нормално европейско правосъдие, с нормално европейско образование", каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

А от "Български възход" участваха в тържествата на връх Шипка, след това откриха кампанията си във Велико Търново. Като приоритети от партията на Стефан Янев изтъкнаха ограничаването на инфлацията и спекулата, както и мерките за справяне с демографската криза.

"От националните приоритети - въпросът със спекулата и инфлацията е от особена важност. Подготвяме анализ и потенциално законопроект, който бихме внесли още в първите дни на Народното събрание", подчерта Янев.

Нестандартно - новата формация "Левицата" реши да отправи своите послания към избирателите от "ТЕЦ Марица изток 2" 2.

"Левицата" да запази "Марицата" - това е обещанието на старта на предизборната кампания, хората да запазят работните си места, а трудовите възнаграждения да растат изпреварващо на процента на инфлацията", коментира Мая Манолова.

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Джо
преди 1 година
Големият широк гръб на Янев както беше определен от проф. Христов се оказа от стар брой на вестник Демокрация. Едно поредно разочарование за много Българи Сигнализирай за неуместен коментар