Над 2000 домакинства от "Драгалевци" ще имат канализация, чакат я 50 години

Ще има трудности, но ще е в името на това да имаме една добра инфраструктура", коментира кметът на район "Витоша"

08.03.2023 | 19:39 Редактор: Петя Кръстева

Направиха първа копка на канализация в столичния квартал "Драгалевци", район "Витоша". Над 2000 домакинства ще бъдат включени към канализационната мрежа. Срокът за изпълнение е 24 месеца. Проектът е петият от "Изграждане на ВиК инфраструктура в Столична община" по Оперативна програма "Околна среда".

"През последните години започнахме изграждане на канализация на 4 места в София, но сега започва най-тежкият, най-важният и най-големият подобен обект, който се финансира с европейски средства в този програмен период. Хората в "Драгалевци" чакат повече от 50 години тази канализация", поясни зам.-кметът по направление "Обществено строителство" инж. Ангел Джоргов.

Заради строителните дейности в следващите три месеца се затваря участък от бул. "Черни връх" в района на квартал "Драгалевци". От Столичната община са осигурили обходни маршрути, а инвестицията е за 35 милиона лева. 

"Надявам се успешно да завършим този дългоочакван проект от жителите на един от големите квартали във "Витошката яка". Ще има трудности, но ще е в името на това да имаме една добра инфраструктура", коментира кметът на район "Витоша" инж. Теодор Петков.

Строителните дейности, няма да окажат влияние върху движението на градския транспорт .

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.