ДБ: Не виждаме причина да подкрепим ГЕРБ

Решението за шеф на парламента ще се вземе на председателски съвет, заяви Людмила Илиева

19.10.2022 | 21:20 Редактор: Елеонора Танева

След днешния крах в Народното събрание "Демократична България" предложи да бъдат избрани двама председатели на парламента, които да работят на ротационен принцип. 

"Ситуацията е такава и всички ние в една или друга степен сме допринесли за нея.  Важно е, когато се даде една дума, тя да бъде удържана. Предложението ни е между първите двама, които са получили най-голямо доверие от народното представителство, да има ротация в заемането на поста председател на НС. Ние даваме рамката, а съдържанието - да се отпуши ситуацията, в която сме в момента", коментира депутатът от ДБ Людмила Илиева в студиото на "Денят ON AIR".

Преди започването на работата на депутатите предстои председателски съвет, на който предложението ще бъде обсъдено. Илиева все пак подчерта, че ДБ няма да подкрепи правителство на ГЕРБ, въпреки че Борисов прие предложението за ротационно председателство на НС.  

"Не виждаме причина да подкрепим ГЕРБ. Видяхме как гневът е очевиден от това, че не беше подкрепен техният кандидат за председател. Това ги провокира да кажат тежки думи. Не може да упрекваш потенциалните хора, които очакваш да те подкрепят, в 100 гряха. От ГЕРБ са в пълна изолация, около тях има санитарен кордон, дори негласният им партньор ДПС напусна", заяви Илиева пред Bulgaria ON AIR. 

Тя уточни, че ще гласуват "за" кандидатурата на Росен Желязков, ако ГЕРБ подкрепи номинацията на "Продължаваме промяната" - Никола Минчев, подкрепена от ДБ.

"Нашето предложение е добра изходна позиция. Нормално е всяка от политическите сили да иска да се наложи, имаше повече емоции отколкото трябваше", добави депутатът от ДБ.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Златина
преди 1 година
Няма причина и вас някой да покрепя, принципно. Сигнализирай за неуместен коментар