Венко Сабрутев: Категорично няма да влизаме в коалиция с ГЕРБ, те са токсични

Бившият депутат от "Продължаваме промяната" не конкретизира с кого би се коалирала партията

07.10.2022 | 20:32 Редактор: Петя Кръстева

"Продължаваме промяната" отказа да води преговори с ГЕРБ за съставянето на кабинет.

България трябва да има стабилно управление. ГЕРБ беше партията, която хвърли страната в спиралата на изборите. Сега трябва да поемат своята отговорност и съставят правителство. Категорично няма да влизаме в коалиция с ГЕРБ, те са токсични. Ако саботират съставянето на правителство, това ще е отказ от поемането на политическа отговорност. Г-н Борисов е като ветропоказател, сменя позицията си за минути. Това заяви бившият депутат от "Продължаваме промяната" Венко Сабрутев.

По думите му на България ѝ е необходима изцяло нова политика, за да може да догони напредналите европейски страни и да стане справедливо място за живеене.

"Държим в България да възтържествува правото. За да се случи това, трябва да има работеща Антикорупционна комисия и да създадем механизъм за разследване на главния прокурор", подчерта Сабрутев.

Той не пропусна да подчертае още, че по времето на управлението на ГЕРБ пенсиите са увеличени с едва 3 лева на година, докато "Продължаваме промяната" са били на власт за няколко месеца и те са скочили с 50 на сто.   

"Категорично няма да се влиза в коалиция с ГЕРБ, те са синоним на корупцията в България. Част от тях трябва да бъдат в затвора, а не в парламента, затова искаме реформа в съдебната система", констатира Сабрутев.

В ефира на Bulgaria ON AIR  той не отговори конкретно с кого би се коалирала "Продължаваме промяната" за съставянето на евентуален кабинет. 

"Ние не държим нито съдебната система, нито прокуратурата. Други са партиите, които държат уж независимите системи. Това трябва да се промени в България, за да се стигне до така необходимата промяна в България", смята гостът.

Сабрутев обобщи, че "Продължаваме промяната" биха разгледали предложението на "Демократична България" за предоставяне на оръжия на Украйна.

Какво показват резултатите от изборите?

На народа му писна от избори и лъжи, все по-малко хора се интересуват от политика.
32%
Показват, че отново няма да има стабилно правителство и скоро пак ще ходим на избори.
32%
Най-вероятно ще се състави стабилно коалиционно правителство.
4%
Показват, че българинът няма никаква представа от политическата обстановка.
31%
Не мога да преценя.
1%
Общо 2393 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК