Гърдев, ИТН: Съгласен съм с Трифонов, всичко тепърва предстои

"Ние трябва сами да преценим как да защитим териториалната си цялост", каза гостът

05.10.2022 | 21:03 Редактор: Ваня Кузманова

Трябва ли президента да свика КСНС заради Украйна? 

"Убеден съм, че нещата продължават. Напълно съм съгласен с думите на нашия лидер, че всичко тепърва предстои. България се намира в такава обстановка, че този парламент не може да отрази целия спектър на мнението на българските граждани. Има нужда от нови идеи и сериозна промяна", заяви международният секретар на "Има такъв народ" Димитър Гърдев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му КСНС се свиква при президента, след като има формиран парламент, а те още не са се разбрали ще има ли правителство. 

"То ще бъде някакъв хибрид между служебно правителство и току-що влезли министри. Не се е случило нещо толкова грандиозно все още, за да се изисква промяна на българската позиция. Тя е абсолютно ясна. Ние не приемаме тези референдуми в окупираните територии", посочи Гърдев пред Bulgaria ON AIR.

Той изтъкна, че нашата помощ за Украйна е военнотехническа и с възможности за предоставяне мощностите на българската оръжейна индустрия за ремонт. 

"Трябва да преценим какви са възможностите и какви точно въоръжения можем да предоставим на Украйна. Ние трябва сами да преценим как да защитим териториалната си цялост. Украйна не бива въобще да бъде подценявана", допълни международният секретар на ИТН. 

"Ние през Черно море се намираме в прикосновение с конфликта. Ние трябва да имаме възможности да защитим нашите територии. Декларацията, която не подписа президента, не е подписана и от сериозните сили - Великобритания, САЩ, Германия и Франция. Държавите, които не подписаха, не означава, че не подкрепят териториалната цялост на Украйна", коментира гостът. 

И заключи, че за да бъде бързо приета Украйна в НАТО, трябва да няма на територията на държавата чужди войски, които са притежание на държава, която не е член на НАТО и трябва да не се водят боеве на територията на страната. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Какво показват резултатите от изборите?

На народа му писна от избори и лъжи, все по-малко хора се интересуват от политика.
32%
Показват, че отново няма да има стабилно правителство и скоро пак ще ходим на избори.
32%
Най-вероятно ще се състави стабилно коалиционно правителство.
4%
Показват, че българинът няма никаква представа от политическата обстановка.
31%
Не мога да преценя.
1%
Общо 2393 гласа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


 


1
0 rate up comment rate down comment 0
суверен
преди 1 година
Гърдев е съгласен със султан диван, но СУВЕРЕНЪТ НЕ Е СЪГЛАСЕН С НЕГО...АМИ,СЕГА? Сигнализирай за неуместен коментар