Ицо Хазарта vs Борисов: "Депутата Христо" не успя да победи ГЕРБ в ключовия 25-и МИР

Клипът, на който рапърът имитира знакови лица от партията, събра хиляди гледания в социалните мрежи

03.10.2022 | 18:57 Редактор: Искра Ангелова

В Пловдив-град Бойко Борисов води с разлика от няколкостотин гласа пред бившия председател на Народното събрание Никола Минчев. В 25-и многомандатен избирателен район в София отново победата е за водача на ГЕРБ Бойко Борисов, срещу когото се изправи депутата Христо Петров, известен като рапъра Ицо Хазарта.

В 24-и многомандатен район в столицата София за бившия премиер Кирил Петков са гласували повече, отколкото за водача на листата на ГЕРБ Тома Биков. А в третия многомандатен район - 23-и, победител е лидерът на СДС Румен Христов, който се изправи срещу бившия вицепремиер Асен Василев.

В 25-и МИР партията на бившия премиер Борисов получава 39 466 гласа, а с 5 500 гласа по малко събира "Продължаваме промяната" с водач на листа Христо Петров. На изборите през ноември миналата година победи Ицо Хазарта.

"Очаквах го, да ви кажа честно. Очаквах, че бате Бойко ще спечели. Хората се разочароваха от самото управление. Вече нямам доверие на никого", сподели жител на столицата.

"Ицо Хазарта ми е по-симпатичен, защото е по-млад и има по-големи идеи. Всеки се оплаква от Бойко, но Бойко пак спечели и сега всеки мрънка", коментира друг софиянец.

"Аз гласувах за бате Бойко, защото ми харесва. Ицо Хазарта, ако ходя на концерти, ще му ги харесвам. Той не е за политика, а за шоумен и да си пее песента", категоричен бе един от гласуващите.

"Продължаваме промяната" фокусираха в голяма част предизборната си кампания върху образа на Ицо Хазарта. Билборди с Христо Петров все още могат да бъдат видени на централни столични булеварди.

"Самият Ицо Хазарта не носи пълната отговорност за този изборен резултат. Той не би могъл на гърба си да изнесе цялата кампания на "Продължаваме промяната". Той направи повече, отколкото мнозина очакваха от него и се надявам да продължи да го прави. Това е много ключово. Освен това, той е открит човек и няколко пъти смело разказа с какво точно се занимава. Бойко Борисов от друга страна е професионален политик", каза радио и тв водещият Драго Симеонов.

Трябва обаче да бъде отбелязан фактът, че макар и само с 9 гласа разлика, Ицо Хазарта побеждава Борисов по брой лични преференции в 25-и избирателен район в София. А клипът, на който Ицо Хазарта имитира знакови лица от ГЕРБ, събра хиляди гледания в социалните мрежи.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

Какво показват резултатите от изборите?

На народа му писна от избори и лъжи, все по-малко хора се интересуват от политика.
32%
Показват, че отново няма да има стабилно правителство и скоро пак ще ходим на избори.
32%
Най-вероятно ще се състави стабилно коалиционно правителство.
4%
Показват, че българинът няма никаква представа от политическата обстановка.
31%
Не мога да преценя.
1%
Общо 2393 гласа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
"Ицо Хазарта&qu
преди 1 година
На Деса Дуловска среден пръст. Това е част от свободата на изразяване, а и основно право, залегнало в Хартата на правата и свободите, която принадлежи на всички . Сигнализирай за неуместен коментар