Стигна ли се до проблеми и как гласуваха българите в САЩ и Австрия?

Христофор Караджов и Гергана Нанкинска предоставиха актуалните данни

03.10.2022 | 07:51 Редактор: Тодор Петров

55 бяха избирателните секции в САЩ. Не е имало никакви проблеми, а изборите са преминали гладко, увери журналистът Христофор Караджов.

"Не е имало проблеми с отварянето на секциите. Бяхме в Ориндж Каунти, където избирателната активност беше малко по-висока от тази през ноември - с около 10-15%. На другите места също имаше по-висока избирателната активност. Поредицата от избори през 2021 г. не разубеди гласоподавателите да участват", сподели той в ефира на "България сутрин".

"Възраждане" стана втора или трета сила в САЩ, в зависимост от избирателната секция. При нас са втора сила с 21,4%, "Продължаваме промяната" са доминираща сила с 42,3%", отбеляза Караджов.

Подадените заявления в Австрия за гласуване от нашите сънародници бяха едва 758. Изборният ден протече нормално и не са регистрирани нарушения.

"Имаше съвсем лек проблем при неправилно поставяне на картата в машината. Той беше бързо отстранен. Само с машина се гласуваше, имаше доста по-малко хора от последния път. Не е имало струпвания и опашки. В края на деня ми изпратиха бележка от секцията в Залцбург, че 269 души са гласували общо за всички партии", каза за зрителите на Bulgaria ON AIR кореспондентът ни Гергана Нанкинска.

"Хората се надяват на по-добро бъдеще за България, на по-добро образование и здравна система. Надяват се политиците да спазват предизборните си обещания. Някои имат надежда, други казват, че я губят, защото вече са доста разочаровани", каза още тя.

Какво показват резултатите от изборите?

На народа му писна от избори и лъжи, все по-малко хора се интересуват от политика.
32%
Показват, че отново няма да има стабилно правителство и скоро пак ще ходим на избори.
32%
Най-вероятно ще се състави стабилно коалиционно правителство.
4%
Показват, че българинът няма никаква представа от политическата обстановка.
31%
Не мога да преценя.
1%
Общо 2393 гласа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Силвия Граматиков
преди 1 година
Австрия и Австралия не са една и съща държава! Залцбург е град в Австрия, а не в Австралия. Коригирайте текста си моля! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
peshobass
преди 1 година
В Бостън /Нютън/ неяате бяха перфектно организирани Сигнализирай за неуместен коментар