Христо Мутафчиев за актьорското майсторство на политиците и маските им

Дори не са и аматьори, което е много страшно, смята той

02.10.2022 | 21:52 Редактор: Ирена Бакърджиева

Превръщат ли се политиците в актьори в зависимост от тезата, която защитават?

"Не, дори не са и аматьори, което е много страшно. Някои се опитват да се държат като актьори, слагат си маски. Има такъв политик, който си е сложил една маска и не излиза от нея, но това не знам колко ще му помогне, защото то трябва и да си талантлив, като си сложиш маска", коментира актьорът Христо Мутафчиев.

Опитът показва, че всеки политик, преди да дойде на власт, си поставя високи цели.

"В момента, в който всеки стане министър, изведнъж го засипват ежедневни проблеми, с които той трябва да се справя и това са проблеми, които водят до взривове, и ако не реагираш веднага, не можеш да го оправиш проблема. Това са проблеми, които трябва да се решават мигновено. В един момент, когато ти мине мандатът, виждаш, че нищо от това, което си мислил, че искаш да направиш, не си направил", каза още Мутафчиев.

"Само който не е ставал министър, той не знае каква е мъка" е една от запомнящите се фрази от пиесата "Големанов" на драматурга Стефан Костов - произведение, написано преди почти век, но отразяващо напълно нашата политическа действителност - как един хрисим човечец се превръща в лукав политик.

Българите за трети път гласуват на предсрочни избори от 2021 г. насам.

"Има един филмов герой, чието име най-пасва за сегашната ситуация - д-р Хаус", твърди Христо Мутафчиев.

Вижте повече в репортажа на Тоня Стоянович.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК