За какво бъдеще гласуваха политическите лидери?

Традиционно лидерът на ГЕРБ упражни правото си на вот в Банкя

02.10.2022 | 14:15 Редактор: Ваня Кузманова

Част от политическите лидери направиха своя избор.

За сигурност и спокойствие във всеки български дом гласуваха партньорите от управляващата коалиция в последния 47-и парламент на страната. 

"Гласувах младите да изберат България за свой дом", посочи Кирил Петков. 

"Гласувах за ред, правила, за това законът да е еднакъв за всички. Да има справедливост. Очаквам да сме в следващото управление", каза председателят на БСП Корнелия Нинова. 

Традиционно, лидерът на ГЕРБ упражни правото си на вот в Банкя и коментира, че и след вота държавата трябва да запази евроатлантическия си курс. 

Че България има нужда да възстанови демокрацията си, бе категоричен и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който упражни правото си на вот в Кърджали. За чест достойнство и отговорност гласува и Любомир Каримански от ИТН. 

"Гласувах за това да няма лъжи в парламента. Гласувах за това да има чест, достойнство и отговорност", заяви Любомир Каримански от ИТН.  

Един от първите упражнил конституционното си право беше бившият служебен премиер и лидер на новият играч на политическата сцена у нас - партия "Български възход" Стефан Янев. 

"Аз постоянно обяснявам какво са национални интереси - сигурност, справедливост, благоденствие", посочи председателят на "Български възход" Стефан Янев.  

По-рано през деня в София гласува почетният председател на ДПС Ахмед Доган. Той беше лаконичен пред журналистите като заяви, че според него бъдещето на България няма да е розово.

Вижте повече в репортажа на Камелия Стоянова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК