Глас от "Възраждане": Очакваме да сме първа или втора политическа сила

В партията има подготвен кабинет, заяви Деян Николов

30.09.2022 | 20:53 Редактор: Ирена Бакърджиева

Няколко дни преди вота ще има ли стабилно мнозинство след неделя?

"С тези партии, които се очертава да влязат, със сигурност не. Смятам, че имаме доста сериозни различния по основни политики. За нас има някои много ключови предстоящи решения за България, по които ние не можем да се разберем с тях", заяви Деян Николов от "Възраждане" в студиото на"Денят ON AIR".

Той сподели, че партията очаква да имат много силен резултат на изборите и възможност да бъдат първа или втора политическа сила.

"Ако сме първа политическа сила, ще се опитаме да съставим кабинет, най-вероятно няма да бъдем подкрепени, ако не можем да съставим кабинет, няма да управляваме", посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му в партията имат подготвен кабинет и ако се налага да са опозиция, за тях това не е проблем.

"Очаква се глобална рецесия. Въпрос на анализи е кога точно ще започне, но изглежда, че сме точно на прага. Вероятно следващите 2-3 години ще бъдат тежки. Подготвят се за догодина за криза. Изключително важно е за България да започне да гледа собствения си интерес. Геополитиката трябва да остане настрана", коментира Николов.

Според него трябва да сме много внимателни и да не се месим във войната твърде много, а по-скоро да бъдем неутрални.

"В момента има геополитически сблъсък между САЩ и Русия и той се случва на територията на Украйна. За съжаление, поведението на Европа в момента не е на ниво Велика сила, по-скоро е готова да стане жертва, дори организира собственото си жертвоприношение в името на американските интереси, вместо да се погрижи за своите собствени", твърди гостът.

Неговото мнение е, че цялата индустриална мощ на Европа, без доставките на Русия, би била поставена под сериозно съмнение и стратегически погледнато Европа няма интерес от този конфликт.

"Какъв е интересът на България – да се включи в Трета световна война, или да опита да запази неутралитет", пита той.

Николов смята, че ние трябва да успеем да се договорим с "Газпром" за сигурни доставки на възможно най-фиксирани цени.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
4 rate up comment rate down comment 1
Гост
преди 1 година