МВР: Посредници при купуване на гласове се жалват, че машините спъват работата им

Няма потвърдени сигнали за търговия с вот на територията на София област

27.09.2022 | 10:27 Редактор: Елеонора Танева
МВР: Посредници при купуване на гласове се жалват, че машините спъват работата им

Полицейски акции и в Ботевград, Самоков и Ихтиман. Там проверките са заради подадени сигнали за търговия с гласове, които към момента не са потвърдени, съобщават от полицията. Проверяват се и търговски обекти от екипи на полицията и данъчни инспектори. До момента задържани няма. Констатирани са дребни нарушения. Проверени са около 500 души и 380 автомобила.

"От миналата седмица тези операции са насочени основно към недопускане на нарушения, свързани с изборните права на гражданите. До момента нямаме задържани лица. В Ботевград има 2 досъдебни производства, извършихме претърсвания, но нямаше книжа, свързани с купуването на гласове. Досъдебното производство ще бъде прекратено", съобщи началникът на районното управление в Ботевград - Здравко Йотов.

Той уточни, че се проверяват търговски обекти, частни имоти, търсят тефтери със списъци, не са установени случаи на опрощаване на дългове срещу гласуване за определена партия.

"Самите хора, които преди години са се занимавали с това, обясняват, че е много трудно в момента при машинното гласуване да се гарантира, че ще осигурят даден брой гласове на някоя партия", заяви Йотов. 

И уточни, че в самия изборен ден ще се следи и за групово извозване на избиратели.

Снимка: МВР

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК