Абровски, ИТН: Щом зърнопроизводителите стачкуват, положението е изключително страшно

Той изтъкна, че решението е стриктен контрол на границата и помощ за частно складиране

14.09.2022 | 21:22 Редактор: Теодора Патронова

Зърнопроизводители протестират срещу вноса на украинско зърно у нас. Резонни ли са исканията им? 

"Представяте ли си какво им е на животновъдите? След като "богатите" зърнопроизводители стачкуват, положението е изключително страшно. Не трябва да делим секторите на важни. Всички сектори в България са важни, защото всички ни хранят - и зърнопроизводителите, и животновъдите, и производителите на плодове и зеленчуци", коментира Пламен Абровски от "Има такъв народ"  в "Денят ON AIR".

Според него ситуацията е изпусната преди 3 месеца. Той смята, че решението е стриктен контрол на границата и помощ за частно складиране.

"ИТН винаги е бил лоялен партньор. Ние сме си спазвали думата. Когато е имало някакъв вътрешнокоалиционен проблем, сме го казвали. Проблемът с тора започна още миналата година, когато започна увеличението на газта. Когато Русия започва да си подготвя почвата за война, защото много лесно се води война с икономически слаба Европа", каза гостът пред Bulgaria ON AIR.

Той е предполагал, че нулевата ставка на хляба няма да проработи и затова е предложил намаляване на ставката на брашното. Абровски смята, че в Карловско има нерегламентирана сеч, но основният виновник за наводненията е голямото количество вода. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК