Да зарежеш уредения си живот и да тръгнеш на път като номад. Да се завърнеш, за да се ожениш в гората

Духът, който Лекси и Мартин носят, променя начина им на живот

16.06.2022 | 20:46 Редактор: Теодора Патронова

Да пожелаеш да изпиташ удоволствието от номадския начин на живот и заедно с любимия си човек да заминеш. Да оставиш семейството си, работата си, квартирата си, без да знаеш кога и как ще се прибереш. Така Лекси и Мартин започват своето първо пътешествие.

"Ние от край време се наричаме Cosmic Giggle – това е нашият канал в YouTube и се наричаме също пътешественици", сподели Лекси.

"По душа сме пътешественици иначе си имаме нормални работи тук в града", добави Мартин

Отпътували със самолет през ноември 2019 година, с две раници и малко спестявания.

"Самото номадско пътуване ние не го свързваме с ол инклузив хотели, тъй като смятаме, че там по-бегло можем да се потопим в пътешествието. Затова решаваме просто да си хванем раниците на гърба и обикаляме и се доверяваме на това, което ни е подготвила съдбата", поясни Мартин.

"Наложи се да си напуснем работата, защото първоначално планът беше просто да купим еднопосочни билети и да нямаме представа кога ще се върнем", отбеляза Лекси.

Духът, който и двамата носят, променя начина им на живот. Пътуванията в България също се превръщат в приключение.

"Всъщност, като започнеш да ходиш на местата, на които сърцето ти те води, там срещаш много себеподобни хора. Повечето хора, които срещахме, ни останаха приятели – вие просто се виждате и става магията", коментира Лекси.

"Ние срещаме много номади, главно чужденци, които обикалят по този начин тук. Приютявали сме дори някои от тях. България е страхотна страна и това го казва всеки чужденец, който попадне тук, хората тук са мили, любезни...", добави Мартин

Сватбата на Лекси и Мартин също е различна. Двамата влюбени се женят в гората.

"То щеше да е абсурдно хора като нас, които са влюбени в природата, да не си направят сватбата там", каза Мартин.

"Нашата сватба я организирахме в Родопите – едно от най-магичните места. Винаги сме искали това събитие да се случи сред природата. Прабаба ми и прадядо ми бяха най-възрастните хора на сватбата – над 90 и не съм чула, че няма да дойдат. Всички 120 души дойдоха", разказа Лекси.

Сега двамата си пожелават в краткосрочен план бебе. 

"Това бебе ще е късметлия да обикаля всички тези места с нас. Когато си срещнал хора, които са ти показали, че всичко е възможно, е много хубаво – и ние искаме да сме такива хора за някого", каза още Лекси.

Вижте повече в репортажа на Виолета Манчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК