Дълга работна седмица - с тежки консултации с Радев и ИТН

Единствено от ГЕРБ-СДС не получиха показа за среща от партията на Слави Трифонов

22.07.2021 | 17:52 Редактор: Елеонора Танева

След часове започват консултациите на президента с парламентарните партии.  А "Има такъв народ" отправи покани за разговори към всички парламентарни групи - без ГЕРБ. Консултации, но без обсъждане на имена и постове, а съветване за политики. В този формат ще протекат срещите за новия кабинет, които ще бъдат в сградата на Народното събрание.

"Поканите не са свързани със задкулисни игри и предложения за постове. Спазваме този демократичен принцип просто, за да ги изслушаме и те нас. За ГЕРБ това не се отнася, защото те са в основата на този модел, който последните 12 години срина общественото доверие в институциите", обясни Станислав Балабанов от "Има такъв народ".

Всички поканени групи ще отидат на консултации, като първи в петък ще са от "Демократична България". В събота на среща ще отидат и от "Изправи се БГ! Ние идваме!".

"От "Изправи се БГ! Ние идваме!" настояхме за консултации и публични разговори при формирането на правителство, ще настояваме приоритетите, които имаме да влязат в програмата на следващото правителство. Така че ще участваме в преговорите в събота", заяви Мая Манолова.

В събота, но следобяд, ще се проведе и консултацията с депутатите на левицата. 

"Ние сме готови за диалог. В тази ситуация разговорите между парламентарните групи са задължителни, за да намерим правилния път и да не оставим страната през следващите месеци с нестабилно управление", каза Корнелия Нинова от БСП.

А преди да се срещат с "Има такъв народ" всички парламентарни групи ще проведат консултации с президента Румен Радев в последния работен ден за седмицата. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК