Стефан Янев: Недопустимо е политическа сила да отказва да комуникира с избирателите си

Резултатите от изборите са автентични и отразяват вота на избирателите, смята още премиерът

14.07.2021 | 11:03 Редактор: Десислава Атанасова
Стефан Янев: Недопустимо е политическа сила да отказва да комуникира с избирателите си

Резултатите от изборите са автентични и отразяват вота на избирателите, както трябва да бъде в една демокрация. Това каза в началото на редовното правителствено заседание служебният премиер ген. Стефан Янев.

"Мисля, че българските граждани оценяват нашите усилия, а тяхната оценка е най-важна за нас. Тя е реалното мерило за това дали сме се справили и дали сме свършили работата си“ отбеляза служебният министър председател.

Служебният премиер отбеляза и обезпокоителни явления в изборния процес, сред които ниската избирателна активност.

"Тя едва ли се дължи само на обстоятелството, че вотът се проведе през лятото. Нееднократно съм заявявал, че политическата апатия е опасно явление и политическите партии трябва да работят повече, за да ангажират българските граждани към участие в демократичния процес.

И допълни: "Недопустимо е в една демокрация политическа сила да отказва да комуникира с избирателите си. Това е признак не само на ниска политическа култура, но и на тотално неразбиране на политиката като процес, поведение и действие. Недопустимо е да отказваш и отричаш политическо взаимодействие, да пренебрегваш базови принципи в това отношение“, подчерта служебният премиер, цитиран от агенция "Фокус".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 2
Нина
преди 2 години