fallback

Гласуването във Виена: Бързо, лесно, но и с малко избиратели

Осезаемо по-ниска е подкрепата за ГЕРБ в сравнение с 4 април, заяви Александър Иванов, член на СИК

13.07.2021 | 19:37 Автор: Елеонора Танева

Гласуването във Виена е било безпроблемно, бързо и лесно. Това стана ясно от думите на Александър Иванов - член на секционна избирателна комисия във Виена в предаването "Директно". 

"С 40% е спаднала избирателната активност, но резултатът от вота остава същият като тези от 4 април. 320 души гласуваха в нашата секция, при 500 предишния път", конкретизира Иванов. Той си обяснява по-малкото желаещи да гласуват с отпускарския период и това, че в много българи вероятно са се прибрали у дома.

В крайния резултат е отчетен спад в гласовете на ГЕРБ.

"Гласуването с машините беше много бързо и лесно - както за нас като организация, така и за самите избиратели. Повечето хора казваха, че гласуването е било по-лесно отколкото са очаквали", добави Александър Иванов пред Bulgaria ON AIR. 

На изборите на 4 април пред секциите във Виена е имало опашки, сега потокът е бил постоянен, но заради бързото гласуване с машина - не се е чакало много. 

По-бързо този път  е станало и предаването на изборните резултати.

"Около 3 часа отне приемането на нашите резултати. Тъкмо изгледахме края на Евро 2020 и получихме потвърждението", оябсни Иванов.

Той добави, че в Австрия се очаква разхлабване на мерките срещу Ковид-19, с оглед на намаляването на заболеваемостта. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
fallback