ГЕРБ иска оставката на ЦИК: Като черна дупка погълна резултатите от чужбина

Биков: Дори Бойко Рашков е изчезнал, заедно с изчезналата изборна секция от Лондон

13.07.2021 | 11:47 Редактор: Тодор Петров
ГЕРБ иска оставката на ЦИК: Като черна дупка погълна резултатите от чужбина

ГЕРБ поиска оставката на ЦИК. Причината е организацията на изборите в чужбина, съобщиха на брифинг Георг Георгиев и Тома Биков.

Според Георгиев гласуването в чужбина е било гвоздеят на т.нар. реформаторски партии. Там обаче е имало най-много проблеми. По думите му членовете на секциите зад граница не са успели да се свържат с ЦИК, въпреки многократните опити. Членовете на комисията не отговаряли на посочените телефони.

"ЦИК като черна дупка погълна резултатите от редица секции зад граница. Има секции, които трябваше да бъдат разкрити, бяха събрани необходимият брой подписи, но въпреки подадените достатъчно на брой заявления, такива не бяха разкрити. За пръв път членове на комисии зад граница нямат контакт с ЦИК. Цяла вечер от ЦИК не са вдигали телефоните", заяви Георг Георгиев.

"Тези хора са длъжни да поемат отговорност за този хаос. Така желаната избирателна активност и даването на право на хората да гласуват е прекрасно. Но тези хора бяха излъгани. Има риск вотът им да не бъде зачетен", смята той.

"Чакаме Шумен, Стара Загора и София област. Защо ги чакаме, никой не може да каже. Дори Бойко Рашков е изчезнал, заедно с изчезналата изборна секция от Лондон. Сигурно е тръгнал да я търси", посочи Тома Биков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Петът
преди 2 години
Какъв абсурд. Браво Бойко.... Сигнализирай за неуместен коментар