Как гласуваха партийните лидери и какви послания отправиха?

Всички те упражниха правото си на глас машинно

11.07.2021 | 18:35 Редактор: Тодор Петров

С желание за промяна и с надежда за сформиране на работещо правителство. Така лидерите на политическите формации дадоха своя глас. Този път - всички с машина.

Ако на предишните избори Бойко Борисов предпочете хартията пред машината, днес трябваше да се довери на устройството за гласуване. Отне му по-малко от минута да упражни правото си на вот, но не пропусна да разкритикува организацията на изборите. 

"Гласувах за единствената демократична партия. Това, което доживя Европа да види - избори по венецуелски, по мадурски. Тотален хаос в страната, а в чужбина е кражбата на века. ЦИК спи, хората почнаха в 7, те в 9 им е първото заседание. Хиляди жалби", заяви Борисов. 

С надежда новите 240 да съставят правителство своя глас даде и лидерът на БСП Корнелия Нинова. 

"Гласувах промяната да продължи, да бъде сигурна и необратима. За образовани деца, за правова държава, работни места, високи доходи и пенсии. За чист въздух, чиста земя и вода, за независима и суверенна България", коментира Нинова. 

Рано сутринта почетният председател на ДПС Ахмед Доган гласува без проблем. Трудност да упражни правото си на вот обаче срещна председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Наложи се да гласува с удостоверение в друга секция, а не в неговата. Причината – закъснение на членовете на комисията. 

За промяна в държавата и за съставянето на работещо правителство своя глас даде и съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. 

"Ние ще работи не за какъв да е кабинет, а кабинет, който да направи дълбоката трансформация", изтъкна той. 

Доайенът на 45-ото Народно събрание Мика Зайкова гласува за промяна и за по-добро бъдеще. 

"За да бъде България щастлива, за да работят хората спокойно и най-вече да живеят добре и да печелят добре", каза тя.

За да бъде довършена стъпката направена в предишния парламент, своя глас даде и адвокат Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!". 

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК