В секциите с под 300 избиратели се радват, че гласуват с хартиена бюлетина

В село Бръшлен след седмица отново ще гласуват - за кметски наместник

11.07.2021 | 14:09 Редактор: Елеонора Танева

С хартиени бюлетини се гласува само в секциите с под 300 избиратели. По-голямата част от жителите в русенското сило Бръшлен се радват, че не им се налага да гласуват машинно . 

"Ние, защото сме по-възрастните, предпочитаме да си вземем бюлетината и да си я пуснем, а това машинното може би щеше да ни затрудни", разсъждава Пенка Митева.

Хората казват, че всяко ново нещо ги притеснява.

"Ако е имало и друг път - да сме свикнали и да гласуваме без проблеми. Но като е за пръв път, както и за други неща – първият път е винаги трудно и се притеснява човек", споделя Ганка Петкова.

В селото се радват на висока избирателна активност.

"До момента са гласували 50 човека. До сега сме гласували само на хартиени бюлетини, така че те са гласували много пъти, при положение, че са възрастни и са запознати. На който не му е ясно, пак се обяснява допълнително, всички се справят нормално и нямаме абсолютно никакви проблеми на този етап", информира председателят на СИК Георги Сърталански. 

От март село Бръшлен няма кметски наместник. Затова на местните жители ще им се наложи да гласуват и следващата седмица, когато ще се проведат местните избори.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК