Ириней Константинов: Сега е моментът да се съюзят партии и политици

В младите е надеждата на България, някои от които бяха разочаровани, сподели той

11.07.2021 | 13:23 Редактор: Юлия Христова

Колко важен е вотът за изкуството?

Днес е състезателен ден, спортен. Мисля, че хората ще отделят време да пуснат вота си. Ако това гали самочувствието ти, че можеш да критикуваш, направи го, всеки може да си намери оправдание да не гласува. Вероятно има хора, които ги притеснява машинното гласуване. Това каза в Изборното студио Bulgaria ON AIR  директорът на Театър "София" Ириней Константинов.

По думите му е добре да отидем и да се преборим със съмненията и да гласуваме машинно.

"Много пъти отиваш до урната с очаквания за нови надежди и нови истини, но все пак това е демокрацията и начинът. Не успяхме да създадем такова общество, винаги всеки тегли в своята собствена посока. Сега е моментът да тръгнем нанякъде, да се съюзят партии, политици", посочи той за Bulgaria ON AIR.

Според Ириней Константинов никой не вниква в посланията, които се дават с примерите за обединение.

"Хората разбраха, че би имало промяна и свобода, те самите се почувстваха свободни. Но мисленето тип "може и без мен" е най-страшното, което съществува при българина. В младите е надеждата на България, някои от които бяха разочаровани. Има хора, които са склонни да бъдат употребени, някои хора с достойнство се отдръпнаха", допълни актьорът.

Събеседникът подчерта, че с желание и доверие се случва да създадеш това, което министър Кирил Петков е успял да направи за съвсем кратко време. 

"Обезверяването на част от българите започва от човека, сложен с почти нулев капацитет. Специалистите искат да работят в България, тук има неразорана нива, но няма правила. Радвам се на други лица, специалисти, друга компетентност, които коментират ситуацията с вируса. В същото време се сблъскваме с лица тук за това кой колко може да лъже. Хората на изкуството искат чрез работата си да доказват това, което могат. Навсякъде има "мои и твои". Ние сме широко отворена врата и няма вече предпазни завеси. Ние сме като котката, която гони опашката си и нямаме натрупване", каза още Константинов. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК