Невена Петрова: Правителство без БСП не може да има, ще сме водеща сила

"Нашата партия не е на статуквото, тя е много силна организация, която знае как да управлява", каза кандидат-депутатът

07.07.2021 | 21:25 Редактор: Искра Ангелова

Поправителният изпит за депутатите наближава. На 11 юли българите ще упражнят правото си на вот. Важно ли е този път задължително да се състави правителство?

"Ако няма правителство, няма да бъде опасно за българския народ, но трябва да се формира много бързо, защото има важни теми, по които трябва да се вземат решения. И само едно правителство, излъчено от парламент, ще може да предприеме тези мерки на промяна, които всички хора очакват", каза кандидат-депутатът от БСП Невена Петрова за "Денят ON AIR".

Според нея за България, която е член на ЕС, е важно да уточни кои са стратегическите цели и политики, за които ще използваме европейските средства, предвидени за страната ни.

"Правителство без БСП не може да има. Оттам нататък какви ще са резултатите, зависи от избирателната активност. Зависи от това до каква степен служебното правителство ще успее да контролира платения вот. Винаги се надяваме на победа, защото водим силна кампания, в която ясно излагаме идеите си", допълни Петрова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ хората са започнали да виждат, че програма на партията е реалистична и професионално подготвена.

"БСП не е партия на статуквото, това е много силна организация, която има опит и знае как да управлява. Знае как да приготви държавен бюджет. А тези партии на промените правят първи крачки в политиката. Това са формирования, които са приготвени от кандидати в последния момент или са просто прегрупирани членове на оставащи партии, или такива, които вече нямат голямо бъдеще", коментира кандидатът за депутат.

Невена Петрова смята, че изборите в Благоевград са били показателни. Тя подчерта, че новият кмет е заместник-кмет на ГЕРБ.

"Трудно ми е да кажа в каква конфигурация виждам управлението на БСП. Но ако имаме мнозинство - управлението на БСП ще бъде много успешно. Мисля, че всички партии трябва чуят нашите предложения. Продължаваме да вярваме, че нашата партия ще е водеща сила. Нашият акцент е борбата с бедността, борбата с неравенствата, конкретни стимули за дълготрайно икономическо развитие по региони", подчерта тя.

Петрова е кандидат депутат в 12-и МИР Монтана. Тя посочи, че до 10 години, ако не бъдат предприети мерки за този регион - няма да останат хора, които трябва да бъдат спасявани.

"Промените, които БСП се опита да прокара в последния парламент, не бяха подкрепени от партиите на промяната и се питаме защо се случва това. А цената на тока се покачи, защото в България няма ясна стратегия как да се мине към "зелена" икономика. 8 млн. емисии на квоти на "Марица-Изток" струват около 400 млн. евро на бюджета всяка година", категорична е Невена Петрова.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК