Нинова: 2 млн. живеят под прага на бедност, законите се газят всеки ден

Нека преди да променим Конституцията, да я изпълним, зове лидерът на БСП

01.07.2021 | 12:08 Редактор: Тодор Петров
Нинова: 2 млн. живеят под прага на бедност, законите се газят всеки ден

"Днес започваме отбелязването на тридесетгодишнината на Конституцията на Република България. Нека отдадем заслужено уважение на нейните автори. Те надмогват противоречията си и полагат принципите на модерната държавност. Днес някои виждат решенията на много проблеми в промяна на Конституцията. Нека преди да я променим, да я изпълним. Тя повелява, че "всички граждани са равни пред закона". Но в действителност някои са по-равни от други", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Според Конституцията, "гражданите имат право на безплатно ползване на медицинско обслужване", но всички знаем, че не е безплатно, подчертава тя, цитирана от пресслужбата на БСП.

По думите ѝ основният закон залага принципите на социалната и правовата държава, но близо 2 милиона живеят под прага на бедност, а законите се газят всеки ден без последствия за нарушителите. 

"Нека въпреки политическите си различия, всички да работим така, че да реализираме преамбюла на Конституцията за общочовешките ценности: свобода, мир, хуманизъм, равенство, справедливост и търпимост, за демократична, правова и социална държава", призовава Нинова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
иванчо
преди 2 години
тя женицата ми изглежда приятна, но тези лукавщини са ми безкрайно неприятни -милиони живеят под праг на бедността - това означава, че или прага е висок /щом и под него може да се живее/ или че лицемерието на прескъпите ни Оправници е безмерно и няма как да се каже, че тези хора живеят - те бедстват, в неописуемо отчаяние, ден за ден, гладуват и студуват в 'съвременна', 'европейска' държава ...... жалко подобие на държава ....... Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Много неприятна женица Сигнализирай за неуместен коментар