Нинова в Силистра: Ще предложим стратегия за развитие на Североизтока

Северозападът, Североизтокът и Странджа-Сакар имат нужда от специално внимание, посочи лидерът на БСП

29.06.2021 | 09:58 Редактор: Десислава Атанасова
Нинова в Силистра: Ще предложим стратегия за развитие на Североизтока

Служебният кабинет да вземе спешни мерки за борба с комарите по поречието на Дунава, каза на среща в Силистра лидерът на БСП.

"След многото ми обиколки из Североизточния регион мога да кажа, че трябва специален закон и програма за развитие и за него. Опустелите села, лошите междуградски пътища, липсата на производство, бедността и безработицата са достатъчни причини, за да изработим стратегия за Североизтока още с началото на новия парламент. Северозападът, Североизтокът и Странджа-Сакар имат нужда от специално внимание. И има възможност това да не са само думи, защото ни предстои Плана за възстановяване и устойчивост. От 1 юли Гърция ще получи 60 милиарда евро – за болници, за образование, инфраструктурни проекти. А ние още не сме се подготвили Плана. В него има много големи възможности за регионално развитие и голяма част от средствата са за преодоляване на различията в регионите", подчерта Нинова.

И заяви, че в следващия парламент парламентарна група на БСП ще има сериозен принос.

"Ще работи от все сърце и всички сили за регионални политики за тези региони. Общата политика, която се прави, не може да стигне дотам. Преди няколко дни се  срещнах  с Алианса на туристическата индустрия, в който влизат 13-те най-големи обединения в туристическия бранш – туроператори, хотелиери, ресторантьори, екскурзоводи. Туристическият бранш пострада най-много от кризата. Най-важното, което те поискаха: Направете всичко възможно река Дунав да стане туристически канал. Дадоха ми примери: морските ни курорти са развити – има много хотели, всичко е построено и презастроено. Планинските ни курорти са развити и там има достатъчно възможности за туризъм. Ако искаме да развиваме туризма, имаме няколко посоки и това са – минералните води на България, балнеотуризма, културния туризъм и река Дунав", допълни Нинова.

Снимка: Пресцентър на БСП

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК